Studio


Barn In The Meadow opnamestudio

BITM ofwel Barn in the Meadow is een prachtige ruime geluidsstudio op een fantastische landelijke locatie en slechts 10 minuten verwijderd van het gezellige IJsselstein en ook maar twintig minuten van Utrecht. Je kunt er terecht voor de opname van je demo, een volledig album, voice over, sounddesign, opname workshops en bandcoaching. De studio beschikt over een ruim assortiment microfoons, high end mic pre-amps, backline en instrumenten en is bijzonder vriendelijk geprijsd. Redenen genoeg om een keer te komen kijken en luisteren!

Bekabeling

In de hele studio is gebruik gemaakt van hoogwaardige Mogami Neglex kabel, (dus geen multikabel) iedere aansluiting heeft zijn eigen kabel van microfoonaansluiting in de muur tot aan de patchbay.

Hoofdtelefoon Monitorsyteem

Lekker spelen begint met jezelf goed horen daarom zijn de “liveroom” en de drie cabines uitgevoerd met een vier kanaals stereo of 8 kanaals mono monitorsysteem waarop iedereen zijn eigen mix kan maken tijdens de opname.

Barn In The Meadow galmkamer

De klank van de “liveroom” is fantastisch en kan ook in de mix gebruikt worden op instrumenten die in een van de cabines zijn opgenomen tijdens een livesessie. Een signaal word vanuit de computer naar speakers in de “liveroom” gestuurd en word weer opgenomen door de twee permanent geplaatste room mic’s, daar kan geen plug-in tegenop.

Backline

Barn In The Meadow is door mijn verzamelwoede en dat van mijn bandgenoten van
(Man Made Ivory en The Raef uitgerust met een bijzonder uitgebreide backline die vrij te gebruiken is tijdens een opnamesessie. Vooral veel verschillende gitaarversterkers, speakerkasten en git effecten maar ook een Hammond orgel, upright piano, drumstel, basversterkers en gitaren staan allemaal tot je beschikking.

Mogelijkheden

Barn in the Meadow is uitermate geschikt voor het opnemen van muziek maar ook voor voice-over projecten, sounddesign en compositie ben je aan het juiste adres.